HUNDSAMVARO
 
- Med fokus på relation & vardagsliv med hund

 

Om mig

Sofia heter jag och bor i Norrmjöle utanför Umeå.  
Jag är uppvuxen med Gordon Settrar och har alltid haft ett brinnande intresse för hundar. 
Idag lever jag med två hundar, Molly och Trix.

Molly är en rescue från Irland av rasen Kerry Beagle. Hon flyttade in hos mig i december 2021 och var då ca 8månader. Hon var varken rumsren eller visste hur man samspelade med människor. Första tiden var tuff, vi fick jobba mycket på relation och tillit och ta allting i en lugn takt och på hennes villkor. Det har varit en lärorik resa och det är tack vare henne som jag kände att jag ville fördjupa min kunskap men också dela med mig till andra hundägare.                                                                                      

Trix är en 5-årig blandras av Hälleforshund och Jämthund. Hon flyttade, tillsammans med sin husse, in hos mig i februari 2024. Innan dess har hon såklart varit hos mig en hel del också och det har varit en intressant resa att följa med två vuxna hundar som ska bo ihop på heltid. Vi har jobbat mycket med sammanhållning, gränser och att ha tydliga regler. Att läsa av hundarnas språk mellan varandra är en viktig del av att ha en fungerande flock. 

Jag är framförallt intresserad av vardagslivet med hund. Vad man gör tillsammans, hur man kan berika vardagen och ge hunden vad den behöver för att må bra men också att slappna av eller bara ha en kravlös samvaro ihop.
Friskvård ligger mig varmt om hjärtat också - fysiska övningar som styrka och smidighet, men också avslappning och stressreducering känns viktigt för att få ett långt och friskt liv med sin hund.


 
 
 
 
Post